نگاهی به پاهایتان بیندازید! آیا توانسته اید به خوبی از خجالت این پاهایی که هر روز هزاران قدم همراهی تان می کند، درآیید. آیا هر روز حالش را می پرسید؟ نگران راحتی اش هستید؟ همان قدر که به تیپ و استایل و جنس مانتو و کیف دقت می کنید حواس تان به طبیعی بودن کفش هم هست؟ اصلا، شما هم یک چرم پوش حرفه ای هستید؟ یا اینکه هر کفش ارزان قیمتی که دم دست تان است میخرید؟ اگر ادعای داشتن صد جفت کفش چرم زنانه دارید از کجا معلوم که کفش چرم استاندارد خریدید؟ در این نوشتار قرار است آگاهی هایی در مورد ویژگی های کفش چرم خوب بدست آوریم تا موقع خرید دچار سردرگمی نشویم یا به اصطلاح سرمان کلاه نرود. این سوال مدتی نه چندان دور برای من هم مطرح شد. بیایید تا برایتان تعریف کنم.
چرا انتخاب یک کفش چرم اصل مهم است ؟
ماجرا از اینجا شروع شد که یک کفش لعنتی، شب تولد بهیادماندنی دوستم را از من گرفت. من لباس زرقی برقی ام را با آرایش تماموکمال به تن کردم و کفش پاشنه بلند دخترانه ، استایل بینظیری بهم زدم. پنجمین پله کوچه را رد نکرده بودم که به خاطر سر بودن زمین پایم کمی پیچخورده و کفی لعنتی یکی از کفشهای آنتیکم از جا در آمد. بهتر است بگویم از همان ابتدای کار آب پاکی را ریخت روی دستم که امروز روز تو نیست. شاید شما هم مشابه چنین تجربه های تلخی از داشتن کفش بی کیفیت به یاد بیاورید. حالا وقتش است که دانسته هایمان مان را بالا ببریم و دیگر گول جنس تقلبی و غیر استاندارد را نخوریم.
اصلا کفش چرم از کجا آمده است ؟
فرآوری پوست حیوانات به عنوان مادهای طبیعی برای ساخت لوازم ضروری زندگی، قدمتی چند هزار ساله دارد. چرم های طبیعی برگرفته از پوست بدن حیوانات وحشی و اهلی و حتی گاهی خزندگان و آبزیان است. بهترین نوع چرم از لایه ضخیم درونی پوست حیوان استخراج می شود. چرم هایی که معمولا از گاو، گوسفند،گوساله، قاطر، بز و.. به دست می آید. با اینکه شیوههای اولیه بکارگیری چرم با شرایط کنونی تغییرات چشمگیری داشته است. اما هدف اصلی در همه ادوار بهره وری از مواد طبیعی برای رفع نیازهای انسان است. این روزها به یاری فناوری مدرن و دستگاه های پیشرفته، استفاده بهینه از این ماده طبیعی بهداشتیتر و راحتتر شده است.
کفش چرم تان را بشناسید
به نظرتان چرا چرم بودن کفش اهمیت دارد؟ چرم متریالی طبیعی است که یک سری خواص ویژه دارد. مانند حالت تنفس، کشسانی، عایق حرارتی، مقاومت در برابر سایش و پارگی و مانعی برای از دست رفتن رطوبت طبیعی. درضمن چرم محکم و پایدار است و عملکرد مناسبی برای محافظت از پاها دارد. مهمتر از همه اینکه ظاهر منحصربهفرد کفش چرم در شکل دهی به استایل را نمیتوان انکار کرد.
آیا کفشهایی که انتخاب میکنیم، واقعاً چرم طبیعی هستند؟
چرم طبیعی واقعاً متریال جذابی است. هر منفذ و خراش آن داستانی از زندگی حیوان را بازگو میکند. کاربرد چرم از گذشتههای دور برای مصارف مختلفی رایج بود. اما مرسومترین کاربرد آن در صنعت کفاشی بوده است. آنچه پیش از هر چیز باید بدانیم، این است که چرمهای متفاوتی از حیوانات مختلف با کیفیتهای گوناگون ساخته میشود. یعنی اینکه نمونههای متنوعی از چرم کفش وجود دارد که ممکن است در شناسایی آن دچار سردرگمی شوید.
راهنمای خرید یک کفش چرم استاندارد
کیفیت کفش چرم استاندارد تا حد زیادی به نوع چرم به کار رفته در آن بستگی دارد. آگاهی از تفاوت چرمها میتواند راهنمای خوبی برای انتخاب کفش مناسب باشد. برای انتخاب کفش چرم مناسب پیش از هر چیز بافت آن را لمس کنید. جلا و پوشش غیرواقعی را میتوان هنگام لمس کردن احساس کرد. چرم طبیعی حالت نرم و لطیف و بافت متخلخلی دارد. حتی این حالت را میتوانید در بررسی دقیق، به شکل منافذی در سطح آن ببینید.
1 – راحتی کفش
هنگامیکه تصمیم میگیرید برای خرید کفش چرم اصل هزینه کنید، راحت بودن آن باید در اولویت باشد. کفی هایی که حالت بالشتک مانند دارند، بهتر با پاها جفتوجور میشوند. کفش راحت اعتمادبهنفس شما را هنگام قدم زدن بالاتر میبرد. کفش برای اینکه حس عالی بههمراه داشته باشد، باید مجهز به کفی راحت با روکش مناسب و ضد عرق باشد. جنس آستر داخلی و جوراب کفش چرم نیز نقش خیلی مهمی در راحتی، جذب رطوبت و دوام و ماندگاری آن دارد.
2 – سایز و ابعاد کفش چرم استاندارد
چرم مادهای برگرفته از طبیعت است و ماهیت تنفس پذیر آن احتمال ایجاد بوی ناخوشایند را از بین میبرد. اما سایز و ابعاد کفش چرم طبیعی هم باید مناسب باشد تا تهویه داخل کفش به خوبی صورت گیرد. اغلب برندهای تولیدکننده از مقیاس استانداردی برای تولید کفش پیروی میکنند. اما اگر کفش با سایز همیشگی پایتان را امتحان کردید و مناسب شما نبود، با پوشیدن سایزهای دیگر مطمئن شوید که کفش مناسب را انتخاب میکنید. اگر پای شما پهن است؛ به خصوص در مورد کفش زنانه و کفش دخترانه برخی برندها نمونههایی مناسب پای پهن ارائه میدهند.
3 – برچسب ترکیبات کفش چرم استاندارد
روی انواع مختلف کفش چر اطلاعات دقیقتری از مواد مورد استفاده در تولید کفش نوشته شده است. به عبارت دیگر علائمی روی این برچسب وجود دارد که نمایشگر ویژگیهای مختلف آن است. علامت پوست نشاندهنده نوع چرم، علامت بافتهشده نشاندهنده پارچه و شکل الماس با ۴ گوشه نمایانگر مواد دیگر مانند لاستیک و پوشش رویه است.
4 – ویژگیهای فیزیکی و شیمیایی
هرچه اطلاعات بیشتری در مورد ویژگیهای تخصصی کفش چرم استاندارد داشته باشید، مسلماً انتخاب بهتری می کنید. جیر یکی از انواع چرم است که در تماس با آب، رطوبت را جذب میکند. در مقابل چرمهای ورنی آب گریز هستند. اما در مواجهه طولانی با گرما آسیب می بینند. کفش چرم خوب باید انعطافپذیر باشد و در ارتباط با هوای گرم و سرد بهراحتی چروک نشود. کفشهای چرم طبیعی معمولاً ویژگیهای مشترکی دارند. اما زمانیکه میخواهید برای خرید کفش چرم هزینه کنید باید انواعی را انتخاب کنید که ماندگاری و دوام طولانیتری داشته باشند.
کفش چرم استاندارد چه خصوصیاتی دارد؟
در مورد اینکه کفش چرم استاندارد چه ویژگیهایی دارد؟ باید بدانید که 4 مشخصه اصلی این استانداردها را تعیین میکند: جنس رویه خوب – پاشنه استاندارد – قالب مناسب و بدنه . اصلیترین بخش کفش که در صورت استاندارد نبودن میتواند به پادرد و کمردرد منتهی شود، پاشنه آن است. بهتر است پاشنه از حدود 3 تا 4 سانتیمتر بلندتر نباشد. در ادامه ویژگیهای کفش چرم مناسب باید اجزای اصلی کفش را بشناسیم. بخشهایی که شامل آستری، زیره، رویه، پاشنه، قالببندی، کف و بدنه کفش است. در ادامه در خصوص بعضی از این موارد توصیفاتی ارائه میدهیم.
1 – رویه کفش در نقش ریه تنفسی
به طور کلی کفشهای چرمی در ۲ مدل از رویه چرم طبیعی یا از پلاستیک تولید میشوند. مسئلهای دور از ذهنی نیست که کفش چرم طبیعی با منافذی که در بافت طبیعی خود دارد، شرایط را برای تبادل هوا با هوای بیرون کفش مهیا میکند. به این حالت اصطلاحاً تنفس پذیری کفش چرم گفته میشود. با این توصیف تکلیف کفش چرم مصنوعی مشخص است که به دلیل عدم امکان تبادل هوا و محبوس شدن عرق پا، بوی بد میگیرد. بنابراین تبادل هوا در کفش چرم طبیعی یک ویژگی غیر قابل اغماض است.
2 – زیره کفش چرم
انواع متفاوتی از متریال برای ساخت زیره کفش چرم طبیعی بکار میروند. مانند لاستیک، PU, TPR، چرم و …. که هر کدام از این مواد ویژگیهای خاصی دارند. بنابراین پیش از خرید کفش باید کفی آن را به عنوان عاملی اصلی بررسی کنید. هیچکس حاضر نیست به این قیمت کفش چرم بخرد که کفی بدی داشته و به راحتی لیز بخورد. احتمالاً این خبر تازهای برای شما نیست که زیره های pu بادوامتر، سبکتر و راحتتر بوده و مقاومت سایشی بیشتری دارند. مهمترین ویژگی که در مورد زیره کفش استاندارد بعد از جنس آن مطرح است، عاجدار بودن و صاف نبودن آن برای جلوگیری از لیز خوردن است. احتمالاً این خبر تازهای برای شما نیست که زیره های pu بادوامتر، سبکتر و راحتتر بوده و مقاومت سایشی بیشتری دارند. مهمترین ویژگی که در مورد زیره کفش استاندارد بعد از جنس آن مطرح است، عاجدار بودن و صاف نبودن آن برای جلوگیری از لیز خوردن است.
3 – قالب کفش؛ فضایی که پا در آن آرام میگیرد
ماجرا از اینجا شروع میشود که وقتی قالب کفش چرم طبیعی مناسب پای شما نباشد و انحناهای لازم مطابق آناتومی پا نداشته باشد، قطعا به آن فشار میآورد. ادامه ماجرا تا حد زیادی قابل حدس است که پاها دچار التهاب، تاول و میخچه و عوارض دیگر میشود. قالب کفش چرمی به خصوص در انواع کفش چرم طبی نباید کاملاً چفت پا باشد و لازم است کمی حالت آزادی به پا بدهد. به طوریکه انگشتان پا اجازه حرکت داشته باشند. در کفشهایی که قالب باریک دارند، انگشتان پا رویهم سوار میشوند و به مرور باعث بدفرمی انگشتان پا و فشار به پاها و کمر درد میشود. این بحران بهخصوص در مورد کفش مجلسی دخترانه نوکتیز شایع است. جای تعجب نیست که پوشیدن این سبک از کفشهای آزاردهنده موجب شده انحراف شست پا در بانوان ۹ برابر بیشتر از آقایان باشد.
4 –بدنه کفش چرم
شاید دلیل اینکه می گویند پا قلب دوم آدم است، این باشد که اگر به پاها آسیب برسد، امان بخش های دیگر بدن را هم می برد. کمر، زانو، ساق پا، ستون فقرات، لگن و.. اولین اندامهایی از بدن هستند که تحت تاثیر فشارهای فیزیکی به پاها قرار می گیرند. بدنه یا تنه کفش همان چارچوب یا دوری پا را در بر می گیرد. در نتیجه این ناحیه از پا را در برابر عوامل بیرونی حفاظت کرده و در مقابل فشار آناتومی پا به بدنه کفش، مقاومت می کند. در نهایت راحتی و انعطاف پذیری آن از همه مهم تر است.
در آخر ملالی نیست جز کفش چرم استاندارد!
در این مطلب سعی کردیم هر آنچه برای شناخت کفش چرم اصل و طبیعی لازم است بگوییم. اگر احساس کردید نکته مهمی جا مانده است و یا تجربه و نظری دارید که میخواهید به اشتراک بگذارید برای ما کامنت کنید